NOS NieuwsAangepast

Libië ontkent dood zoon Kadhafi

De Libische regering ontkent dat een zoon van kolonel Kadhafi vannacht is omgekomen.

Opstandelingen meldden vannacht dat Khamis Kadhafi was gedood bij een NAVO-aanval op de stad Zlitan. Een woordvoerder van kolonel Kadhafi noemt het bericht van de opstandelingen "een smerig spelletje om de aandacht af te leiden van de eigen moorden in Zlitan".

De zoon die nu gedood zou zijn had een hoge functie in het leger en vocht in Zlitan tegen de opstandelingen. Bij de luchtaanval van de NAVO op een commandocentrum zouden ook 32 anderen zijn omgekomen. De Navo heeft nog niet gereageerd.

Loyaal

Khamis Kadhafi heeft een hoge functie binnen het leger, als commandant van de 32ste brigade van het Libische leger. De brigade is een van de meest loyale en professionele eenheden van het leger.

Hij was met zijn eenheid in gevecht met de opstandelingen in de westelijke stad Zlitan, tussen de hoofdstad Tripoli en de zwaarbevochten stad Misrata.

Andere zoon

Khamis is de zevende zoon van Kadhafi. Na een training in Rusland diende hij als commandant van de gevreesde elite-eenheid Khamis Brigade in het Libische leger. In maart circuleerden ook al berichten dat Khamis zou zijn overleden, toen door het neerstorten van een vliegtuig op het gebouw waar hij zich bevond.

Eerder dit jaar meldde de Libische regering dat een andere zoon van Kadhafi, Saif, was omgekomen bij een NAVO-aanval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl