Vrouw Sydney bevrijd van mogelijke bom

tijd van publicatie Aangepast

De jonge vrouw in Sydney dat mogelijk was vastgebonden aan een bom, is bevrijd. Na bijna 10 uur kon ze het huis veilig verlaten. De vrouw van 18 is herenigd met haar ouders, die al die tijd buiten stonden te wachten.

Het is onduidelijk of het gevonden apparaat van afstand tot ontploffing had kunnen worden gebracht. De Australische politie wil niet bevestigen dat het inderdaad om een bom gaat en of die aan haar was vastgebonden. Een politiechef zei eerder wel dat de jonge vrouw niet bij het verdachte pakketje vandaan mocht.

Rijk

De vrouw belde vanmorgen om 06.30 uur Nederlandse tijd met de politie, omdat ze een verdacht pakketje had gevonden. Ze was op dat moment alleen thuis.

De politie zette de omgeving van het huis af en hield de media op afstand. De vrouw woont in een chique buitenwijk van Sydney.

Wie er achter het plaatsen van de vermoede bom zit, is niet bekend. Volgens de plaatselijke krant The Telegraph zou het gaan om een afpersingszaak: de bom zou tot ontploffing worden gebracht als er niet wordt betaald. De vader van het slachtoffer is een van de rijkste inwoners van Sydney.

STER Reclame