NOS NieuwsAangepast

Lowlands waarschuwt weer voor oplichters

Als je een kaartje hebt gekocht voor Lowlands... nooit je barcode doormailen naar anderen. De organisatie waarschuwt voor de tweede keer in een paar dagen voor fraudeurs die proberen geld af te troggelen van festivalbezoekers.

De nieuwste manier die oplichters inzetten om geld te verdienen aan Lowlands is het rondsturen van een e-mail waarin mensen met een legaal kaartje wordt gevraagd om de barcode van dat kaartje door te geven. "Die mailtjes zien er niet erg professioneel uit maar misschien dat er toch een paar mensen intrappen", vreest festivalorganisator Mojo, "en de fraudeurs plakken een opgestuurde barcode dan waarschijnlijk op illegale kaarten die ze verkopen."

Weggooien

Omdat elke barcode maar één keer te gebruiken om het Lowlands-terrein op te komen, is de kans groot dat iemand die z'n barcode heeft doorgestuurd naar een fraudeur niet meer naar binnen kan. "Wij zullen nooit via de mail om je barcode vragen," zegt organisator Mojo, die daarom adviseert dit soort mailtjes onmiddellijk weg te gooien.

Eerder deze week werd er ook al melding gemaakt van fraudeurs die zich op Lowlands storten. Daarbij ging het om oplichters die via ondermeer Markplaats probeerden illegale toegangskaarten te verkopen. Die kaarten lijken net echt, maar hebben een ongeldige barcode. Mensen die zo'n kaart gekocht hebben, komen het Lowlands-terrein dus niet op.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl