NOS NieuwsAangepast

Storing KPN Rotterdam verholpen

De grote communicatiestoring in Rotterdam en omgeving is verholpen. Volgens KPN zijn veel verbindingen hersteld en lijken de communicatie-systemen P2000 en C2000 weer te functioneren.

Onder meer portofoons van de hulpdiensten werkten niet goed. Vooral de communicatie tussen de meldkamer en de hulpverleners op straat verliep slecht. KPN hoopt dat de problemen binnen een half uur helemaal zijn opgelost. Steeds meer verbindingen zijn hersteld.

De hulpdiensten gebruikten zolang mobiele telefoons. KPN zegt dat ook het particuliere telefoonverkeer last van de storing had. Ook 112 was minder goed te bereiken.

Brandweer

De vrijwillige posten van de brandweer en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in de regio zijn vanwege de storing bemand. De metro's staan stil, doordat de verkeersleiding geen contact heeft met de bestuurders.

De storing ontstond tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden in een centrale in Rotterdam. Het telefoonverkeer in de wijde omgeving van Rotterdam werd door de storing getroffen.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zegt dat de veiligheid geen moment in gevaar is geweest. Toch laat hij het er niet bij zitten. "Als voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam zal ik bij KPN opheldering vragen", zei Aboutaleb. Hij wil tekst en uitleg hoe zo'n grote storing kan ontstaan bij regulier onderhoud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl