NOS NieuwsAangepast

Grand Prix powerboats afgelast

De Grand Prix of the Sea op de Waddenzee tussen Texel en Den Helder is afgelast. De races met supersnelle zogeheten powerboats zouden op 5, 6 en 7 augustus worden gehouden.

De organisatie heeft de stekker uit het evenement getrokken omdat nog niet alle vergunningen binnen zijn. Daardoor hebben enkele teams niet genoeg tijd om hun schepen en bijbehorende materialen tijdig in Nederland te krijgen.

Raad van State

De Raad van State heeft juist vandaag bepaald dat de races met de supersnelle boten mogen doorgaan. De Waddenvereniging was drie weken geleden naar de Raad gestapt om de vergunning voor het evenement, die de provincie Noord-Holland voor 5 jaar heeft verleend, ongedaan te maken. De natuurorganisatie wilde dat de races werden verboden, omdat ze schade zouden toebrengen aan de Waddenzee, die een beschermd natuurgebied is.

De Raad vindt dat de provincie Noord-Holland juist heeft gehandeld, omdat die uitgebreid heeft laten onderzoeken of er door de races schade aan de natuur ontstaat. Dit bleek niet het geval.

De organisatie verschuift de Grand Prix nu naar volgend jaar. De uitspraak van de Raad van State geldt daarbij als leidraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl