NOS NieuwsAangepast

Dronken machinist Arriva ontslagen

De treinmachinist van Arriva die gisteren onder invloed op station Groningen verscheen, is ontslagen. De vrouwelijke machinist was door Arriva al geschorst, maar hoeft nu dus helemaal niet meer terug te komen.

De 44-jarige machinist blies gisterochtend tijdens een alcoholcontrole van de politie 1 promille, terwijl 0,5 promille de wettelijke limiet is. De vrouw zei dat ze niet tijdens diensttijd had gedronken, maar nog onder invloed was van de alcohol die ze zondagavond had genuttigd.

Sinds 2008 houdt de politie regelmatig alcoholcontroles op stations. Daarbij zijn zo'n 1200 werknemers gecontroleerd. De controles gelden niet alleen voor machinisten, maar ook voor rangeerders en treindienstleiders.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een machinist met drank op wordt gepakt. Eind 2008 werd in 't Harde een machinist met 2 promille alcohol in zijn bloed aangehouden. De machinist zette zijn trein zelf stil, omdat hij dacht dat hij iets had aangereden. Bij een aansluitende controle viel hij door de mand.

In de zomer van 2009 werd ook een machinist ontslagen omdat hij onder invloed een trein had bestuurd. De man raakte betrokken bij een ongeluk, waarbij een automobilist gewond raakte. Hij bleek een promillage van 0,6 in zijn bloed te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl