NOS NieuwsAangepast

Microsoft betaalt hadj voor goede verkopers

Microsoft Turkije heeft een nieuwe manier bedacht om softwareverkopers te motiveren. De beste dealers krijgen een pelgrimsreis naar Mekka cadeau. Wanneer een werknemer voor 40.000 dollar aan Microsoft-spullen verkoopt, krijgt die persoon een ticket naar de hadj voor volgend jaar. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan een Nederlandse journaliste in Turkije, Frederike Geerdink. Bij elke volgende 25.000 dollar, komt er een extra ticket bij.

De pelgrimstocht naar Mekka is voor moslims één van de vijf pijlers van het geloof. Het is de bedoeling dat iedere moslim die daartoe in staat is de tocht eens maakt. Er zijn uitzonderingen voor mensen die ziek zijn of het niet kunnen betalen.

Werken bij Microsoft zou een goede oplossing kunnen zijn. Maar met het betalen van reis- en verblijfskosten wordt de reis nog niet gratis. Het wordt namelijk steeds gebruikelijker om voor de thuisblijvers veel dure religieuze souvenirs mee te nemen en die cadeautjes worden niet door de baas betaald, zo meldt Geerdink.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl