NOS NieuwsAangepast

Microsoft in social media met Tulalip?

Het wordt druk in de wereld van de sociale netwerken. Waar veel mensen al niet meer weten of ze Facebook moeten nemen of Hyves moeten houden en Twitter ook maar blijft groeien, lanceerde Google onlangs Google+.

Microsoft was één van de weinigen die nog niet echt bezig was met sociale netwerken. Al heeft het bedrijf wel hun populaire Messenger en is ook Skype in handen van het computerbedrijf. Het lijkt er op dat Microsoft nu met iets nieuws komt: Tulalip.

Vinden en delen

Op Socl.com (dat in handen is van Microsoft) heeft korte tijd de welkomstpagina van Tulalip gestaan. "Welkom. Met Tulalip kun je alles vinden wat je nodig hebt en is het delen van wat je weet makkelijker dan ooit", stond er op de site.

Inloggen op Tulalip kon niet met een speciaal account, maar via Facebook en Twitter. Dit zou er op kunnen wijzen dat het niet gaat om een nieuw sociaal netwerk, maar om een dienst die gebruikt van bestaande sociale netwerken.

De naam Tulalip komt trouwens van een indianenstam die in de buurt van Redmond leeft. Deze stad is de thuisbasis van Microsoft.

Offline

Inmiddels is de pagina offline gehaald door Microsoft. Als je nu naar Socl.com surft staat er: "Bedankt voor je bezoek. Socl.com is een intern project van een team binnen Microsoft Research dat per ongeluk online is gezet. Dat was niet bedoeling, echt niet."

Voorlopig is het dus afwachten wat Tulalip precies is en misschien horen we er wel helemaal nooit meer iets over.

Door Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl