Een kunstwerk van straatkunstenaar Banksy is verdwenen, toen het gebouw waar het op stond werd geschilderd.

Banksy maakte 'De gorilla met het roze masker' tien jaar geleden op een club in Bristol. Het pand is inmiddels overgenomen door moslims, die er een islamitisch cultureel centrum zijn begonnen.

'Niet boos'

Eigenaar Saeed Ahmed zegt op BBC News dat hij dat dacht dat het om gewone graffity ging. "Ik wist helemaal niet dat het zo waardevol was, vandaar dat ik er overheen schilderde. Ik hoop maar dat de mensen niet boos zijn."

Hij zal informeren of de witte verflaag nog kan worden verwijderd, en het kunstwerk kan worden gerestaureerd.

'Grote schande'

Buurtbewoner Dean Meadows vindt het "een grote, grote schande". Hij hoopt dat Banksy het nieuws hoort en de schildering opnieuw wil aanbrengen.

Het is niet de eerste keer dat Bansky is overgeverfd. Zo verdween eerder een enorm kunstwerk gebaseerd op Pulp Fiction van een gebouw van de Londense metro, omdat het slordig zou staan.

De acteurs John Travolta en Samuel L. Jackson hadden op dit werk bananen in hun hand in plaats van pistolen. Banksy schildere later een nieuwe afbeelding op dezelfde muur, dit keer met Travolta en Jackson in bananenpakken.

Brad Pitt

Banksy begon in het begin van de jaren negentig muurschilderingen te maken in Bristol. Hij is inmiddels wereldberoemd. Onder anderen filmster Angelina Jolie, zangeres Christina Aguilera en kunstenaar Damien Hirst hebben werk van Banksy in huis.

STER reclame