Californië wordt de eerste staat in de VS waar openbare scholen verplicht worden tot het geven van les over homo's, lesbiennes en transgenders en de rol die ze gespeeld hebben in de geschiedenis van het land. Gouverneur Jerry Brown tekende, zoals verwacht, donderdag het wetsvoorstel dat ervoor zorgt dat de homobeweging een plek krijgt in de lesstof van Amerikaanse kinderen.

De nieuwe wet is een initiatief van de openlijk homoseksuele senator Mark Leno. Volgens Leno bevatten de meeste schoolboeken geen informatie over de homobeweging, ondanks dat deze een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Californië en de VS. De senator reageert blij op het aannemen van de wet. "Dit is absoluut een stap voorwaarts, en ik ben hoopvol dat andere staten zullen volgen."

Scholen hebben tot januari om te beginnen met de uitvoering van de nieuwe wet, welke ook wordt gezien als een manier om pesterijen van homoseksuele leerlingen tegen te gaan.

"Droevig"

In 2006 lag er ook al een voorstel van de wet, maar tegenstanders vonden toen dat de verantwoordelijkheid voor de voorlichting over homoseksualiteit bij de ouders moet liggen. Tim Donnelly, één van de tegenstanders, zegt dat het een droevige dag is voor de VS, omdat de regering "ons vertelt wat we zouden moeten denken".

Door: Ikram

STER reclame