Vliegtuigen schampen elkaar in Boston

Aangepast

Op het vliegveld van het Amerikaanse Boston zijn twee vliegtuigen van Delta Airlines tijdens het taxiën met elkaar in botsing gekomen. Eén passagier ging met nekklachten naar het ziekenhuis.

Een Boeing 767 met bestemming Schiphol raakte met een vleugel de staart van een kleiner toestel, dat een binnenlandse vlucht zou maken. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Het toestel dat naar Amsterdam zou vliegen had 215 mensen aan boord. In het andere vliegtuig zaten 74 reizigers en 3 bemanningsleden.

Terug

"Ik zag het al aankomen", zei een passagier achteraf. "Ik zag het andere vliegtuigje en dacht: daar gaan we nooit overheen komen."

Een andere passagier beschreef dat er een grote schok door het vliegtuig ging en er een harde knal te horen was.

Door de botsing verloor het grote vliegtuig de punt van een vleugel. Van het kleinere vliegtuig was de staart gedeeltelijk beschadigd.

Gelaten

Volgens de getuigen waren de passagiers gelaten onder de botsing. "Een vrouw naast me begon te huilen, maar verder bleef iedereen kalm."

De vliegtuigen keerden na het incident terug naar de terminal. De passagiers zijn later met andere vliegtuigen vertrokken.

STER Reclame