NOS NieuwsAangepast

Grote cyberaanval treft Pentagon

Het Amerikaanse ministerie van Defensie is begin dit jaar getroffen door een grote cyberaanval. Een buitenlandse regering heeft 24.000 bestanden gestolen van het Pentagon.

Het ministerie maakte dat bekend op het moment dat er ook een aankondiging werd gedaan van een betere beschermingsstrategie van het computernetwerk.

Welke informatie is gestolen, werd niet bekendgemaakt. Wel dat het om zeer gevoelige informatie gaat.

Terroristen

De aanval zou in maart hebben plaatsgevonden. Het Pentagon zegt wel een idee te hebben welk land erachter zit, maar doet daarover geen mededelingen.

De Amerikanen vrezen dat het een kwestie van tijd is dat ook terroristen het computernetwerk van de regering zullen hacken. Daarom is betere computerbeveiliging volgens het ministerie noodzakelijk.

Afhankelijker

Het Pentagon maakt zich al langer zorgen over de kwestbaarheid van het computernetwerk, omdat het leger er steeds afhankelijker van wordt.

Het gaat daarbij niet alleen om de computers van de regering zelf, maar ook om die van aannemers, olie- en energieleveranciers en andere instanties die de militaire operaties van de Verenigde Staten draaiende houden.

"Bits en bytes zijn vandaag de dag even gevaarlijk als kogels en bommen", vatte een generaal samen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl