NOS NieuwsAangepast

Puzzelen op regenachtige camping Leimuiden

Door Pauline Broekema

Schiphol is deels achter zware vette regenwolken verscholen, met hier en daar die vlek blauw waar de Nederlandse vakantieganger dat laatste stukje optimisme op baseert.

De familie Van der Zee behoort tot die zeldzame categorie optimisten. Ze zijn de nacht goed doorgekomen. Vader en moeder in een caravan. Kinderen in een tent. "Heel lekker geslapen met die gezellige regen", zeggen ze. "En je hoort 's nachts een uil met een jong." Nu verlaten ze even camping De Drecht in Leimuiden. Vandaag wordt het een dagje binnenbad en dan is het morgen gewoon weer opgeklaard.

Puzzelen

Ook het echtpaar Lugtigheid uit Den Haag in hun stacaravan maakt het weinig uit. Boekje lezen, wat puzzelen en vanavond luisteren hoe hun cluppie Ado wint.

Het water in de vaart, de Drecht, staat heel hoog. In een aanliggend weiland in zijn regenpak verweidt Wim van Velzen zijn dikbillen. Hij kan zijn koeien door een mist van regen amper zien. Ze moeten naar een andere wei, omdat hij er vanmiddag mest gaat rijden.

Hij constateert tevreden dat het daar uitstekend weer voor is. Ook campinghouder Gerard Roos relativeert de slagregens. Drie jaar geleden viel er bij hem in één klap 80 milimeter. "Toen kon je hier tussen de tenten in een bootje varen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl