NOS NieuwsAangepast

Stadiondrama Twente eist tweede leven

Het stadiondrama in Enschede van gisteren heeft een tweede leven geëist. Dat heeft de gemeente bevestigd. Het gaat om een 24-jarige man uit Oldenzaal die sinds het ongeluk in kritieke toestand verkeerde.

Burgemeester Den Oudsten betreurde het tweede slachtoffer. "Vreselijk dat we opnieuw een dodelijk slachtoffer moeten betreuren. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden."

Na het ongeluk in het stadion van FC Twente liggen nog zes mensen in het ziekenhuis in Enschede en omgeving. Een gewonde is overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland.

De kantoren van de Grolsch Veste zijn inmiddels weer opengesteld. De bouwplaats en het veld blijven voorlopig afgesloten.

Gisteren stortte een deel van het dak van de Grolsch Veste in. Er werd op dat moment gewerkt in het stadion, dat wordt uitgebreid. Bij het ongeluk raakten vijftien mensen gewond. Een 31-jarige man uit Nijverdal overleefde het ongeluk niet en overleed ter plekke.

Foto's en filmpjes

De Nationale Recherche heeft een speciale website gemaakt voor mensen die foto's of filmpjes hebben die van belang kunnen zijn voor het onderzoek. Het gaat bijvoorbeeld om foto's van het dak vlak voor het ongeluk. Mensen kunnen die uploaden op de website nationale-recherche.nl.

De burgemeester van Enschede, Peter den Oudsten, zei gisteravond in Nieuwsuur dat de instorting van het dakdeel is vastgelegd door camera's. Die beelden zijn nog niet vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl