Een vol uitvak zoals tegen Slavia Praag zit er tegen Real Sociedad niet in
NOS Voetbal

Ajax-fans niet welkom in San Sebastián voor Europa League-duel, club klaagt bij UEFA

Ajax is het niet eens met de beslissing van de lokale autoriteiten in San Sebastián om geen Ajax-supporters toe te laten bij de uitwedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League, eind volgende maand. De Spaanse club liet weten dat er geen uitfans welkom zijn.

Ajax is onaangenaam verrast door het besluit en heeft laten weten naar de UEFA te stappen. De club heeft overleg gevoerd over de organisatie van de wedstrijd. "Daaruit bleek onder meer dat de club en de stad meerdere negatieve ervaringen hebben met eerdere bezoeken van supporters van andere buitenlandse clubs. Ajax lijkt daar nu de dupe van te worden", zegt de club daarover.

Slechte ervaringen

In november vorig jaar misdroegen supporters van Benfica zich bij Real Sociedad. Fans van de Portugese club gooiden vuurpijlen in vakken van de thuisclub. In oktober van dit jaar ging het opnieuw mis tijdens een Europees duel van Real Sociedad, dit keer tegen Anderlecht. Belgische supporters gooiden onder meer met stoeltjes. Vijf fans van Anderlecht werden opgepakt.

Nederlandse supporters zijn de laatste tijd vaker niet welkom. Zo werden aanhangers van PSV geweerd uit Parijs, voor de wedstijd in de Champions League tegen PSG. Vorig seizoen was de aanhang van Feyenoord de klos, toen de burgemeester van Rome de komst van Rotterdamse supporters verbood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl