NOS Nieuws

Jager Oostenrijk op de vlucht na doodschieten burgemeester

In de Oostenrijkse gemeente Kirchberg ob der Donau zijn zeker twee mensen doodgeschoten, onder wie de burgemeester. De vermoedelijke dader is de 56-jarige jager Roland Drexler, die na de schietpartij op de vlucht is geslagen. De politie is bezig met een grootschalige zoekactie.

Volgens berichten van het Oostenrijkse persbureau APA en de Kronen Zeitung werd de 64-jarige burgemeester Franz Hofer rond 08.30 uur doodgeschoten in een weiland. Even verderop trof de politie rond het middaguur nog een lichaam aan.

Dat slachtoffer zou, net als de burgemeester, ook een hobbyjager zijn. Oostenrijkse media schrijven daarnaast over een mogelijk derde slachtoffer, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Motief onbekend

Over een mogelijk motief is nog niets bekend. De burgemeester en de dader kenden elkaar, schrijven Oostenrijkse media. Daar wordt ook gesproken van een opgelopen conflict, verdere details daarover zijn nog onduidelijk.

De politie is met onder meer speciale antiterreureenheden, een pantservoertuig en een helikopter op zoek naar de schutter. Omdat hij gewapend is en een gevaar vormt, heeft de politie zijn naam en een foto gedeeld.

Hofer was lid van de ÖVP, de politieke partij van de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer. In een eerste reactie tegen de Kronen Zeitung reageert de partij geschokt: "Dit is waanzin."

Een foto die de Oostenrijkse politie heeft gedeeld van de schutter, Roland Drexler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl