NOS Voetbal

Zelden vertoond: Bacuna schiet bal keihard in eigen doel en helpt Fortuna aan zege

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Groningen

Fortuna Sittard heeft zaterdag op unieke wijze de drie punten veroverd in het eredivisieduel met FC Groningen. De wedstrijd leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar een ongekende blunder van Leandro Bacuna leverde Fortuna de zege op.

In de slotfase schoot Bacuna in een vlaag van verstandsverbijstering de bal hoog in het dak van zijn eigen doel. Keeper Etienne Vaessen zat niet helemaal lekker bij een schot uit een corner, waarna Wouter Prins de bal van de lijn haalde. Bacuna wilde de bal wegwerken, maar schoot van vlak voor de doellijn zo in eigen doel.

Bekijk hieronder het eigen doelpunt van Bacuna en zijn reactie achteraf.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de fans in Sittard. Jasper Dahlhaus kwam met een schot vanuit de hoek van het strafschop gebied het dichtst bij een treffer, maar Groningen-doelman Vaessen voorkwam dat de bal binnenvloog.

Loreintz Rosier schoot de bal enkele minuten voor rust naast.

Stand eredivisie per 26-10

Twintig minuten voor tijd kwam Alessio Da Cruz een-op-een met Vaessen, maar de redding van de doelman was niet eens nodig aangezien Da Cruz buitenspel stond.

Een gevaarlijke Groningse vrije trap van Bacuna werd vervolgens vanwege buitenspel van Thom van Bergen afgekeurd. De eigen goal van Bacuna zorgde ervoor dat het publiek niet naar huis ging zonder een doelpunt te hebben gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl