Zonta van den Goorbergh
NOS SportAangepast

Moto2-coureur Van de Goorbergh bestraft na opmerkelijke aanrijding in de pitlane

Moto2-coureur Zonta van de Goorbergh heeft tijdens de vrije training van de Grand Prix van Thailand op opmerkelijke wijze de aandacht naar zich toe getrokken. De Nederlander reed in de pitstraat pardoes de Italiaan Tony Arbolino van de sokken.

Het incident deed zich voor nadat Van de Goorbergh zijn rondjes op het Chang International Circuit had voltooid en de pitlane op stuurde. Daar stond midden op de weg Arboline, die met motorpech kampte. Een baancommissaris snelde al toe om hem te assisteren.

Linkerbeen

De naderende Van den Goorbergh wenkte al van verre met zijn hoofd naar links, kennelijk ten teken dat hij zijn collega aan die kant wilde passeren. Daar liep echter ook de marshall. De 18-jarige Brabander ontweek de man, maar raakte vervolgens wel de motor van Arbolino en diens linkerbeen.

De Italiaan strompelde vervolgens naar de kant, terwijl Van de Goorbergh stopte en leek te gebaren naar de baancommissaris.

Kort daarop meldde de 18-jarige Brabander zich bij de garage van het team van Arbolini, die er met een zware kneuzing vanaf lijkt te komen, om zijn excuses aan te bieden.

Straf

Genoeg om een sanctie te ontlopen was die geste niet. De wedstrijdleiding besloot na het zien van de videobeelden Van den Goorbergh te bestraffen voor "gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een crash". Hij moet de race van zondag vanuit de pitstraat beginnen.

Van den Goorbergh, die eerder deze maand in Japan met de vijfde plaats zijn beste resultaat tot nu toe noteerde, staat in de WK-stand na zeventien van de twintig gp's op de 22ste plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl