Eli Iserbyt
NOS Wielrennen

Belgische veldrijder Iserbyt voor drie wedstrijden geschorst na stampen op wiel

De Belgische veldrijder Eli Iserbyt is voor drie wedstrijden geschorst door wielerunie UCI. De Belgisch kampioen werd vorig weekeinde in de Exact Cross van Beringen gediskwalificeerd nadat hij vol op het wiel van de fiets van de Nederlander Ryan Kamp had getrapt.

Iserbyt was ten val gekomen na een botsing met Kamp. De Belgisch kampioen knalde op een houten paaltje en belandde net als Kamp in de modder en de omheining.

Bekijk hier het incident tussen Belgisch kampioen Iserbyt en Kamp.

Het moment van stampen

Iserbyt mist de Exact Cross in Essen en de wedstrijd in de Superprestige in Ruddervoorde dit weekend, zo meldt zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. Ook gaat hij niet van start in de Exact Cross op het Heerderstrand op 26 oktober. De veldrijder komt een dag later in Overijse weer in actie.

Ook geldboete

Behalve de diskwalificatie in Beringen kreeg Iserbyt ook een geldboete van 106 euro en een extra boete van de UCI van 2500 Zwitserse frank, omgerekend 2658 euro.

"Eli heeft zich al publiekelijk verontschuldigd, net als bij Kamp zelf", reageerde ploegmanager Jurgen Mettepenningen teleurgesteld. "Ik had gehoopt dat zijn straf met een diskwalificatie en boete al achter de rug was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl