In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Meerdere woningen op klaarlichte dag beschoten in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn op klaarlichte dag meerdere woningen beschoten. De schietpartij vond rond 17.30 uur plaats in de Prins Hendrikstraat.

Een deel van de kogels ging door het raam van een van de woningen. Niemand raakte gewond, meldt de politie. Na de schietpartij stapte de vermoedelijke schutter in een zwarte auto die met hoge snelheid wegreed.

Omroep West ontving foto's van de mogelijke dader. Op de beelden is te zien dat een man met een automatisch wapen richting de Prins Hendrikstraat loopt. De politie is bekend met de foto's, maar kan niet bevestigen dat het om de schutter gaat. Wel komt het signalement van de dader overeen met de persoon op de beelden, zegt een politiewoordvoerder.

De vermoedelijke schutter:

Later op de avond werden in Almere twee personen in een auto aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. In het voertuig is een wapen gevonden.

Kapot geschrokken

De regionale omroep sprak een getuige van het incident. Zij stond oog in oog met de vermoedelijke schutter: "Eerst vuurde hij meerdere kogels af, en daarna stopte hij. Toen keek de schutter mij recht in de ogen. Vervolgens ging-ie weer verder en ben ik een winkel ingevlucht, en is alles op slot gedaan. Ik ben me kapot geschrokken."

Over het motief van de schutter is niets bekend.

Advertentie via Ster.nl