Rachel Hazes wil niet dat haar zoon de naam André Hazes blijft gebruiken
Rachel Hazes (54) wil niet dat haar zoon nog langer de naam André Hazes gebruikt. Ze wil dat hij als artiest de naam André Hazes jr. aanhoudt. Het management van de zanger bevestigt het nieuws aan RTL Boulevard, na berichtgeving van het juicekanaal RealityFBI.
Rachel Hazes heeft haar zoon, met wie ze al jaren een moeizame relatie heeft, gesommeerd om niet langer de naam van haar overleden echtgenoot te gebruiken. RTL Boulevard schrijft dat het nieuws uit het niets kwam voor de 30-jarige zanger. "Naar zijn mening is hij de trotse opvolging van z'n vader", aldus zijn management.
De zanger is dan ook "ontzettend aangeslagen", schrijft RTL Boulevard na een gesprek met zijn management. Hij zou de naam André Hazes willen blijven gebruiken en momenteel met zijn team overleggen over vervolgstappen.
Wel of geen jr. op de poster?
Rachel beheert de merknaam van haar overleden man. Het is niet duidelijk binnen welke termijn André moet reageren op de sommatie van zijn moeder.
De kwestie zou geen invloed hebben op de aanwezigheid van André Hazes bij Holland Zingt Hazes, het muziekevenement dat mede door Rachel wordt georganiseerd, schrijft RTL Boulevard. Wel zal er met de betrokken partijen besproken worden wat de naam op het affiche wordt: André Hazes jr. of gewoon André Hazes.
Ook rechtszaak met dochter over erfenis
Ondertussen speelt ook de rechtszaak tussen Rachel en haar dochter Roxeanne Hazes nog altijd. Rachel zou onterecht inkomsten hebben ontvangen als erfgename van Andre Hazes (sr.), stelt Roxeanne.
Volgens Roxeanne is Rachel Hazes geen erfgename van de zanger omdat er ten tijde van zijn overlijden een scheidingsprocedure liep. Het testament van de zanger bepaalde dat Rachel dan niks zou krijgen.
In februari vorig jaar oordeelde de rechter dat ze zich nog wel erfgename mag blijven noemen, ondanks dat zij dat technisch gezien niet is. Rachel mag ook het auteursrecht (muziek en teksten) en de beeltenis van de zanger blijven gebruiken, bepaalde de rechter toen tijdens een kort geding; er moet eerst in een uitgebreidere rechtszaak worden vastgesteld waar ze recht op heeft.