NOS Nieuws

Wekdienst 7/10: Jaar na aanslag Hamas • Uitreiking Michelinsterren

Goedemorgen. Vandaag is het een jaar geleden dat Hamas een terreuraanval aanval uitvoerde in Israël die het begin betekende van het huidige conflict in het Midden-Oosten. In Israël en daarbuiten wordt de aanval herdacht. En de Michelinsterren voor restaurants worden uitgedeeld.

Eerst het weer: De dag begint met wat buien in het noorden van het land. Later wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt 17 tot 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is een jaar geleden dat Israël ongekend hard werd geraakt door de terreuraanval van Hamas. Daarbij werden zo'n 1200 Israëliërs gedood en 251 mensen ontvoerd naar de Gazastrook. In Israël en daarbuiten wordt de aanslag herdacht, ook in Nederland. Er worden ook demonstraties verwacht tegen het geweld in Gaza.
  • Michelin maakt bekend welke Nederlandse restaurants een ster (erbij) krijgen. Op dit moment telt Nederland 125 sterrenrestaurants.
  • Deze week worden ook de Nobelprijzen uitgereikt. Vandaag de eerste: de Nobelprijs voor de Geneeskunde.

Wat heb je gemist?

Een Duitse veerboot heeft door een stroomstoring urenlang rondgedobberd op zee. Het lukte de bemanning niet om de motor aan de praat te krijgen. Sleepboten hebben het schip met 250 passagiers aan boord naar het Duitse vasteland gebracht.

De stemming aan boord was volgens de krant Hamburger Abendblatt goed. De bemanning zou de passagiers hebben gerustgesteld met de mededeling dat er genoeg bier aan boord was.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Sinds zijn aantreden is de ultrarechtse Argentijnse president begonnen met een cultuuroorlog. Vooral vrouwen zijn doelwit. Correspondent Nina Jurna bezocht in Buenos Aires een tangoproject van vrouwen, waar de zorgen groot zijn.

Vrouwenbeweging Argentinië: 'Voelt alsof onze rechten vertrapt worden'

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl