Brajkovic verlaat Tour per ambulance

Aangepast

RadioShack is in de vijfde etappe van de Tour de France Janez Brajkovic, met Andreas Klöden, Chris Horner en Levi Leipheimer een van de klassementsrenners binnen de Amerikaanse formatie, kwijtgeraakt.

De Sloveen kwam in de Bretonse etappe na ongeveer zeventig kilometer hard ten val. Ook Rabobank-renners Robert Gesink en Lars Boom smakten tegen het wegdek, maar die twee konden weer opstappen.

Volgens ploegleider Frans Maassen is de kopman van Rabobank "er slecht aan toe. Hij maakte een flinke smak en heeft in ieder geval flinke schaafwonden. Maar hij kan weer fietsen. Robert is een harde bikkel; wat dat betreft lukt het wel."

Ambulance

Brajkovic daarentegen was op zijn hoofd terechtgekomen en kon verder fietsen vergeten. De nummer zestien van het algemeen klassement werd per ambulance afgevoerd.

Topfavoriet Alberto Contador kwam even later eveneens ten val. De Spanjaard kon, met een gescheurde wielertrui en op een nieuwe fiets, de koers vervolgen.

Ook de Belgen Tom Boonen en Gert Steegmans, ploegmakkers bij Quick-Step, maakten kennis met het asfalt. Boonen greep al zittend op de grond naar zijn sleutelbeen, maar vervolgde met een van de pijn vertrokken gezicht toch zijn weg.

Kern stapt af

Behalve Brajkovic verliet ook de Fransman Christophe Kern de ronde. De national kampioen tijdrijden klaagde voor de start al over knieproblemen. De coureur van Europcar, onlangs nog als zedse geeindigd in de Dauphiné, stond op de 132ste plaats.

STER Reclame