Emiliano Martínez tijdens de viering van de winst van de Copa América
NOS Voetbal

Argentinië-keeper Martínez geschorst om wangedrag na WK-kwalificatieduels

De FIFA heeft de Argentijnse keeper Emiliano Martínez voor twee interlands geschorst om zijn gedrag na twee WK-kwalificatieduels begin september. Martínez maakte na een duel met Chili een obsceen gebaar en gaf een paar dagen later een tik tegen een camera na een nederlaag tegen Colombia.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Chili vierden de spelers van Argentinië het winnen van de Copa América in juli. Bij het ererondje hield Martínez de beker voor zijn kruis, net als na de gewonnen WK-finale in Qatar in 2022. Na de wedstrijd tegen Colombia sloeg hij tegen de lens van een camera waarmee hij op het veld werd gefilmd.

Martínez mist door de schorsing in oktober twee WK-kwalificatiewedstrijden, tegen Venezuela en Bolivia. Argentinië staat na acht wedstrijden bovenaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep.

De afgelopen seizoenen is Martínez vaker in opspraak gekomen. Ook om zijn gedrag tegen Kylian Mbappé, die hij tijdens de huldiging na de WK-finale bespotte. Daarvoor bood de doelman van Aston Villa zijn excuses aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl