Iemand wordt gearresteerd bij De Kuip
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Excuses NAC en gemeente Breda voor rellen de Kuip: 'We tolereren dit niet'

De Bredase voetbalclub NAC biedt excuses aan voor de rellen die gisteren uitbraken na de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam. Algemeen directeur Remco Oversier zegt er alles aan te willen doen om de schade op de relschoppers te verhalen. "Wij tolereren dit gedrag niet."

Om de daders te identificeren werkt NAC nauw samen met Feyenoord, de beide gemeenten en de politie. Ook de hulp van de KNVB Taskforce, die speciaal is opgericht om daders van voetbalincidenten te straffen, wordt ingeschakeld.

Naast Oversier biedt ook Paul Depla, de burgemeester van Breda, excuses aan voor het wangedrag van de relschoppers uit zijn stad. Hij zegt geen woorden te hebben voor hun gedrag. "Wat de horecamedewerkers, die daar stonden te werken om supporters gastvrij te ontvangen, hebben meegemaakt is te gek voor woorden. Ik leef heel erg met ze mee en wil een welgemeend 'sorry' zeggen tegen deze mensen."

Depla zegt dat de daders de vlag van Breda misbruiken om "vreselijk gedrag tentoon te spreiden". "Iedereen met een greintje fatsoen baalt hiervan. Deze mensen verpesten het voor alle NAC-supporters die wel van goede wil zijn", vindt hij. "Dit zijn geen voetbalsupporters, maar relschoppers die we keihard moeten aanpakken."

'Angstige momenten'

NAC Breda speelde gistermiddag tegen Feyenoord in De Kuip. Na afloop van de wedstrijd, die door de Rotterdammers met 2-0 werd gewonnen, ging het mis. Een groep stadionbezoekers viel onder meer een eetkraam in het uitvak aan en bekogelde de politie.

De veelal jonge medewerkers van het eetkraam kropen er aan de achterkant uit en probeerden over het hek weg te komen. Een van hen raakte daarbij lichtgewond. Alle vijf de horecamedewerkers krijgen slachtofferhulp. Tien verdachten zijn opgepakt.

De eigenaar van het uitzendbureau waarvoor de horecamedewerkers werkten, zegt tegen de regionale omroep Rijnmond dat de medewerkers "vreselijk ontdaan zijn" door wat ze hebben meegemaakt. Een woordvoerder van Feyenoord voegt daaraan toe dat ze "angstige momenten" hebben beleefd.

NAC keerde dit seizoen na vijf jaar terug in de Eredivisie. Twee eerdere uitwedstrijden moesten al worden gespeeld zonder publiek, vanwege wangedrag na de promotiewedstrijd tegen Excelsior afgelopen seizoen. Bij de uitwedstrijd tegen FC Twente in Enschede zondag wordt extra politie ingezet.

Advertentie via Ster.nl