FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Voetbal

KNVB is het zat: FC Utrecht-doelman Barkas riskeert schorsing voor 'getreuzel'

FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas riskeert een schorsing door de KNVB. De bond is er klaar mee dat de doelman zowel bij aanvang van de wedstrijd als na de rust altijd als laatste op het veld verschijnt.

De rest van de spelers en de scheidsrechter moeten hierdoor minutenlang wachten, meldt RTV Utrecht. De bond heeft de club inmiddels een officiële waarschuwing gegeven voor het getreuzel van Barkas.

Keeperstrainer Harald Wapenaar, zelf oud-keeper, spreekt over 'een soort keepers-autisme'. Zo wil de doelman altijd als laatste de kleedkamer verlaten: "Dat je dat doet is oké, maar dat doet hij ook nog eens heel erg traag. Dan gaat hij nog plassen en rustig zijn handschoenen aantrekken, shirt goed doen, sokken omhoog. En die grensrechter die ons moet ophalen wordt er helemaal nerveus van."

Comfortzone

Volgens Wapenaar voelt de Griekse doelman zich prettig bij deze manier van doen. "Hij snapt het wel, maar dit is zijn comfortzone."

De keepertrainer moet er niet aan denken dat Barkas dit weekend snel op het veld verschijnt, en gelijk een fout begaat. "Dus laat hem maar lekker een paar seconden wachten. Ik heb al gekscherend gezegd: 'we kunnen hem ook aanvoerder maken.' Want dan móet hij wel als eerste het veld op. Maar daar gaat Ron Jans niet aan beginnen", lacht Wapenaar.

FC Utrecht-doelman Barkas 'treuzelt' en riskeert straf: 'Hij maakt grensrechters nerveus'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl