Een standbeeld met duizend diamanten versierd, 450 gouden potten, 2000 robijnen en 400 stoelen van goud: er komt steeds meer naar buiten over de grootte van de schat die zaterdag in India is gevonden.

En dat is waarschijnlijk nog niet alles. De zevende en laatste schatkamer uit de Padmanabhaswamy-tempel moet nog worden geopend. Tot nu toe wordt de waarde al geschat op zo'n vijftien miljard euro. Naar verwachting zal dat bedrag nog verder stijgen.

Bewaking

De tempel wordt inmiddels bewaakt. De schatkamers werden geopend onder grote belangstelling. Rechters, archeologen, historici en religieuze leiders zagen erop toe.

Wat er gedaan moet worden met de grote schat is in India onderwerp van discussie. Het idee om de rijkdom voor een goed doel in te zetten, is al gelanceerd. Een groot deel van de Indiase bevolking leeft in armoede en met de opbrengst van deze schat kan daar wat aan worden verandert, zeggen deskundigen.

De minister van de provincie Kerala waar de tempel staat is er duidelijk over: "De tempel is de trots van Kerala en de rijkdommen blijven bij de tempel."

Door: Laura

STER reclame