NOS Sport

216 miljoen in vier jaar: Prescott wordt best betaalde speler ooit in NFL

Dak Prescott wordt de bestbetaalde speler in de NFL, de belangrijkste competitie in American Football. De Amerikaanse quarterback heeft dit te danken aan een zeer lucratieve contractverlenging bij Dallas Cowboys.

De 31-jarige Prescott gaat volgens de NFL 240 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 216 miljoen euro) in vier jaar verdienen. Daarnaast krijgt hij een tekenbonus van 80 miljoen dollar.

Hij troeft hiermee grote namen als Joe Burrow, Jordan Love en Trevor Lawrence af, die onlangs ook een verbeterd contract ondertekenden. Prescott wordt gezien als een van de beste quarterbacks in de NFL.

Rijk team

Desondanks wacht Dallas Cowboys al jaren op succes. De laatste NFL-winst dateert uit 1996. De verwachtingen zijn al jaren hooggespannen, omdat de Texaanse club wordt gezien als een van de populairste en rijkste in de NFL. Het toonaangevende zakentijdschrift Forbes heeft de Dallas Cowboys vorig jaar zelfs genoteerd als sportclub die het meeste geld genereert.

De rijkdom van de Cowboys heeft weinig invloed op wat zij Prescott kunnen bieden. NFL-teams zijn qua salarisuitgaven gebonden aan een plafond, dat dit jaar met tientallen miljoenen omhoog ging. Elk team mag dit seizoen maximaal 255 miljoen dollar besteden aan salarissen van de voltallige selectie.

Thomas Odukoya

De NFL is dit weekend weer begonnen. Tweevoudig Super Bowl-winnaar Harald Hasselbach houdt voorlopig nog even de eer van laatste Nederlander die in de competitie in actie is gekomen. Na 24 jaar is er met Thomas Odukoya weer een Nederlandse veldspeler die kan spelen in de NFL.

De 27-jarige Odukoya kreeg eind augustus te horen dat hij bij de 53 spelers zit waarmee de Tennessee Titans het seizoen ingaan. Hij behoorde in het openingsweekend niet tot de wedstrijdselectie en wacht nog op zijn debuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl