NOS Sport

De Groot en Bangma dragen Nederlandse vlag bij sluitingsceremonie Paralympische Spelen

Rolstoeltennisster Diede de Groot en wielrenner Tristan Bangma dragen de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen. De afsluitende avondshow waarin het paralympisch vuur gedoofd wordt begint om 20.00 uur.

De Groot won afgelopen anderhalve week twee zilveren medailles. Eigenlijk kwam ze voor twee keer goud. De 27-jarige tennisster verloor in de finale van het enkelspel van de Japanse Yui Kamiji. In de strijd om het goud in het dubbelspel verloor De Groot samen met Aniek van Koot van Kamiji en haar dubbelpartner Manami Tanaka.

Drie jaar geleden veroverde De Groot in Tokio twee keer paralympisch goud. Dat het nu niet lukte, was een verrassing.

De Spelen van mede-vlaggendrager Bangma gingen wel volledig naar zijn zin. De 26-jarige wielrenner won in Frankrijk drie gouden medailles en voltooide daarmee 'Tristans triple'. De visueel beperkte Bangma won met piloot Patrick Bos goud op de tijdrit op de baan, goud op de individuele achtervolging op de baan en goud in de wegrace.

Tijdens de openingsceremonie op 28 augustus droegen rolstoelbasketbalster Carina de Rooij en wielrenner Daniel Abraham Gebru de Nederlandse vlag.

Op de laatste dag van de Paralympische Spelen lukte het Jetze Plat vanochtend niet om een medaille te pakken op de marathon en dus gaat hij naar huis met drie gouden medailles.

Zondagmiddag zijn de rolstoelbasketbalsters de laatste Nederlanders die in actie komen. Zij spelen om 13.45 uur de finale tegen de Verenigde Staten, voordat om 20.00 uur de Paralympische Spelen worden afgesloten.

Advertentie via Ster.nl