NOS NieuwsAangepast

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein De Meern

Veel rook na zware brand in De Meern

Op een industrieterrein in De Meern is vanochtend brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. De brandweer rukte groot uit en schaalde direct op naar 'zeer grote brand'. Grote rookpluimen waren van veraf te zien.

In het gebouw zaten meerdere bedrijven en loodsen, waaronder die van fietsenwinkel Fietsvoordeelshop.nl.

De brand aan de Strijkviertel werd rond 06.00 uur ontdekt door buurtbewoners, die de brandweer belden. Het bedrijfspand stond volledig in brand en de brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen.

Inmiddels is de brand onder controle en de brandweer is de rest van de dag bezig met nablussen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Er wordt daarbij onder meer een hijskraan ingezet.

NL-alert

De rook trok richting de wijk Veldhuizen. Mensen in de buurt kregen een NL-alert en het advies om ramen en deuren dicht te houden en hun mechanische ventilatie uit te zetten.

Door de woonwijk lagen verbrande resten die waren meegekomen met de rook. De Veiligheidsregio laat weten dat de resten als normaal afval opgeruimd kunnen worden.

Op 26 augustus woedde er ook een grote brand op het industrieterrein aan de Strijkviertel. Daarbij ging een kantoorpand grotendeels in vlammen op.

Dit zijn foto's van het gebouwencomplex voor en na de brand:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl