NOS Voetbal

Luuk de Jong beste eredivisiespeler van vorig seizoen, Wullaert beste speelster

Luuk de Jong is verkozen tot beste speler van het afgelopen eredivisieseizoen bij de mannen. Bij de vrouwen kreeg Tessa Wullaert de prijs voor beste speelster. De stemmen werden uitgebracht door de aanvoerders in de eredivisie.

PSV'er De Jong kreeg de prijs van zijn broer Siem bij de uitreiking van de Eredivisie Awards in Utrecht. De 34-jarige aanvaller werd vorig jaar kampioen met PSV en topscorer van de eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis (toen bij AZ). Beide spelers maakten 29 goals.

De Jong vindt dat deze individuele prijs het vorige seizoen nog net wat mooier maakt. Hij denkt dat vorig jaar zijn beste ooit was. "Alles wat ik geleerd heb in mijn carrière heb ik afgelopen seizoen laten zien."

Teamgenoot Johan Bakayoko is verkozen tot grootste talent van het vorige seizoen. Door zijn goede prestaties kwam hij op de radar bij meerdere clubs, maar voor de uitreiking liet hij resoluut weten in Eindhoven te blijven.

Wullaert beste speelster, Yohannes talent

Tessa Wullaert werd vorig jaar in het shirt van Fortuna Sittard topscorer met 26 goals. Daarmee dwong ze een transfer naar Internazionale af.

Ze zei na de prijsuitreiking verrast te zijn. "Ik denk toch dat het moeilijk is om als Belg in Nederland een prijs in de wacht te slepen, maar deze is mij gegund. Ik kan alleen maar dankbaar zijn."

Wullaert speelster van het seizoen: 'Heel erg verrast en dankbaar'

De 17-jarige Lily Yohannes van Ajax werd verkozen tot talent van het jaar.

Voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar kreeg een oeuvreprijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl