Dylan Groenewegen valt
NOS WielrennenAangepast

Groenewegen breekt sleutelbeen na harde valpartij in massasprint Renewi Tour

Dylan Groenewegen heeft een gebroken sleutelbeen overgehouden aan een harde valpartij in de eerste etappe van de Renewi Tour. Dat meldt zijn ploeg Jayco AlUla.

"Helaas heeft een röntgenfoto in het ziekenhuis uitgewezen dat Groenewegen zijn sleutelbeen heeft gebroken. Het ziet ernaar uit dat hij de komende dagen geopereerd moet worden. Beterschap, Dylan", schrijft zijn ploeg op X.

De Nederlandse sprinter kwam tijdens de massasprint in botsing met de Belg Tim Merlier. De wedstrijdleiding wees uiteindelijk Merlier aan als schuldige en zette de sprinter terug naar de 83ste plaats.

De Italiaan Jonathan Milan won de etappe in de Belgische ronde. De renner van Lidl-Trek was in de massasprint net sneller dan Jasper Philipsen, die het voorwerk van Mathieu van der Poel had kunnen afmaken. Het ging om een rit van ruim 163 kilometer met de finish in Bilzen.

Valpartij Kooij

Op vijftien kilometer van de finish was ook Olav Kooij, op 15 september kopman tijdens de EK op de weg, betrokken bij een valpartij. Ook renners als Nils Eekhoff, Johan Jacobs en Max Kanter lagen erbij. Hoe erg de schade is bij de renners is nog niet bekend.

De Renewi Tour in België duurt tot en met zondag. De koers telt vijf ritten en eindigt met de koninginnenrit in Geraardsbergen.

Jonathan Milan wint de eindsprint

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl