Oekraïense brandweerlieden blussen een brand die ontstond door de Russische luchtaanvallen van gisteren.
NOS NieuwsAangepast

Rusland voert opnieuw luchtaanvallen uit op Oekraïne, minstens vier doden

Het Russische leger heeft vannacht opnieuw verschillende plekken in Oekraïne bestookt met drones en raketten. In de stad Kryvyi Rih in Centraal-Oekraïne zijn volgens lokale autoriteiten minstens twee mensen omgekomen toen een raket een hotel raakte. In Zaporizja, ten oosten van Kryvyi Rih, kwamen twee mensen om het leven door een droneaanval.

Het hoofd van het lokale militaire bestuur meldt op Telegram dat reddingsdiensten vanochtend vroeg vijf mensen onder het puin in Kryvyi Rih vandaan hebben gehaald. Een 43-jarige vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Op X worden beelden gedeeld van de schade:

Kryvyi Rih, de geboorteplaats van president Zelensky, is met ongeveer 660.000 inwoners de op een na meest bevolkte stad in de oblast Dnipropetrovsk.

In Kyiv werden vanochtend vroeg meerdere luchtaanvallen gemeld. Getuigen melden aan persbureau Reuters en lokale media dat ze meerdere krachtige explosies hebben gehoord.

Het was niet duidelijk of de explosies kwamen door de luchtverdedigingssystemen of dat het raketten of drones waren die hun doelen raakten. "Negeer de luchtaanvalwaarschuwingen niet, zoek dekking", zei de Oekraïense luchtmacht in de berichtenapp Telegram.

'Grootste luchtaanval sinds begin invasie'

Gisteren voerde Rusland een grote luchtaanval uit op Oekraïne, waarbij meerdere mensen om het leven kwamen en tientallen mensen gewond raakten. Het was volgens de Oekraïense luchtmacht de grootste luchtaanval sinds het begin van de Russische invasie op 24 februari 2022.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl