De zoekactie vlak voordat het te donker werd
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Zoekactie naar vermiste zwemmer in Scheveningen gestaakt, wel extra surveillance

Een grote zoekactie naar een zwemmer die sinds gisteravond in Scheveningen wordt vermist, is stopgezet. Wel wordt vandaag langs de kust en op zee nog extra gesurveilleerd, zegt de brandweer.

Hulpdiensten werden gisteravond rond 20.15 uur gealarmeerd over zwemmers in nood bij het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen. Drie zwemmers konden uit zee worden gered en werden naar het ziekenhuis gebracht. Naar een vierde zwemmer werd lange tijd gezocht, maar de zoekactie werd gestaakt omdat het te donker werd. Het gaat om een Britse vrouw van 19 jaar.

Extra surveillance

Vandaag heeft de zoektocht een andere vorm gekregen: meer gericht op het vinden van het lichaam van de zwemmer. "Het is niet zo dat we helemaal stoppen met zoeken, want er is nog steeds sprake van een vermissing", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Er worden vandaag alleen geen grote zoekacties opgezet."

Daarom is er nu geen grootschalige inzet van bijvoorbeeld boten en helikopters, zoals gisteravond wel het geval was. "De reddingsbrigade houdt tijdens hun reguliere werk op zee en op de stranden de ogen extra open", zegt de woordvoerder. Ook een vliegtuig van de kustwacht surveilleert extra boven de zee bij Scheveningen.

De brandweer laat aan Omroep West weten dat er zo nodig weer wordt opgeschaald. "Dat zal in de eerste plaats door de politie worden gedaan, waarbij de brandweer assisteert waar nodig."

Advertentie via Ster.nl