Foto ter illustratie, artillerievuur van het Oekraïense leger in de regio Donetsk op 20 augustus
NOS NieuwsAangepast

Rusland: 45 Oekraïense drones uit de lucht geschoten, 11 bij Moskou

Volgens Russische autoriteiten heeft Oekraïne vannacht een grote aanval gelanceerd met drones en raketten. In totaal zouden 45 drones zijn neergehaald in verschillende provincies in Rusland, waarvan een deel in de provincie Moskou.

In een voorstad van Moskou zijn elf drones onderschept, zegt de burgemeester van de Russische hoofdstad. Hij noemt het een van de grootste Oekraïense aanvallen sinds Rusland Oekraïne binnenviel in februari 2022.

Een aantal vliegvelden in Moskou werd uit voorzorg enige uren gesloten. Het internationale vliegveld Sjeremetjevo bleef wel gewoon open.

Volgens de burgemeester zijn er geen doden of gewonden gevallen. De aanval is nog niet bevestigd door Oekraïne.

Op sociale media gaan beelden rond van objecten die in de lucht ontploffen. De beelden zijn nog niet geverifieerd.

Ook op andere plekken meldt Rusland aanvallen. In de provincie Brjansk zouden zeker 18 drones en meerdere raketten zijn neergehaald. Dat zei de gouverneur van de regio op berichtendienst Telegram. Brjansk grenst aan Oekraïne en aan de provincie Koersk waar nu al een paar weken wordt gevochten.

De gouverneur van de provincie Rostov meldt ook dat er drones zijn neergehaald. Het Oekraïense leger zegt dat in die provincie een Russisch raketsysteem is vernietigd.

Oekraïne intensiveert de afgelopen maanden de luchtaanvallen op Russisch grondgebied. Volgens Kyiv is dat nodig om de aanvoer van Russisch materieel te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl