De Amerikaanse minister Blinken van Buitenlandse Zaken
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Vier jaar Anthony Blinken, Theo Venrooij gaat met pensioen en sneeuwkrabben

Blinken is inmiddels vier jaar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Hij is sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza negen keer naar het Midden Oosten gereisd. Viktor Pak is Amerika-kenner voor weekblad EW en weet als geen ander wat voor diplomaat Blinken is.

Hij werkte veertig jaar in de detentie maar nu is het tijd voor Theo Venrooij om met pensioen te gaan. Zijn loopbaan liep van Vught naar Nieuwegein en de vreemdelingenbewaring in Zeist. Aan presentator Wilfried de Jong vertelt hij wat er door de jaren heen veranderd is.

Het gaat slecht met de sneeuwkrab en dat vindt marinebioloog Sancia van der Meij zonde. Aan presentator Lucella Carasso legt ze uit hoe de temperatuur van het water het leven van het beestje verandert.

Een nieuwe film toont het leven van de vrouw achter het champagnehuis Veuve Cliquot. Het verhaal geeft een geromantiseerd beeld van de weduwe Cliquot die na het overlijden van haar man een van de beste champagnes ooit maakte. Champagneconaisseur Anja Vondenhoff leert presentator Rob Trip alles over de wijn en heeft de film ook alvast gezien.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

NOS Amerika Kiest: iedere week praten de correspondenten van Bureau Washington je bij over het laatste nieuws rond de presidentsverkiezingen.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Jeugdjournaal-podcast: Iedere week vindt het Jeugdjournaal antwoorden op vragen van kinderen bij het nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl