Yann Sommer
NOS Voetbal

Zwitserse doelman Sommer zet na twaalf jaar punt achter interlandloopbaan

Yann Sommer heeft laten weten een punt te zetten achter zijn carrière als doelman van de Zwitserse nationale ploeg. De 35-jarige sluitpost wil zich concentreren op zijn spel in het doel van Internazionale, waarvoor hij sinds vorige zomer uitkomt.

Sommer maakte in 2012 zijn debuut onder de lat van Zwitserland in een vriendschappelijk duel met Roemenië dat met 1-0 verloren werd. Zijn 94ste en laatste interland speelde hij in juli op het EK in Duitsland. De Zwitsers vlogen er in de kwartfinales uit tegen Engeland na het nemen van strafschoppen.

Zijn mooiste moment als doelman van de nationale ploeg beleefde Sommer, die drie WK's en drie EK's meemaakte en op vijf eindtoernooien eerste keus was, in 2021 tijdens het vanwege de coronapandemie met een jaar uitgestelde EK.

Zwitserse doelman Sommer pakt penalty Mbappe op EK in 2021

In de strafschoppenserie in de achtste finales tegen wereldkampioen Frankrijk stopte hij de inzet van Kylian Mbappé, waardoor Zwitserland zich plaatste voor de volgende ronde.

Sommer werd vorig jaar in zijn eerste seizoen in de Serie A Italiaans kampioen met Internazionale en veroverde ook een landstitel in Duitsland met Bayern München (2023). Vanaf 2011 werd hij vier keer op rij kampioen van Zwitserland met FC Basel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl