Het Kopje van Kanada
NOS Nieuws

Politie maakt einde aan illegaal feest bij Terneuzen en voorkomt nieuwe poging

De politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in Zeeland. Zo'n 200 mensen waren bij elkaar gekomen op het Kopje van Kanada, in de buurt van Terneuzen.

Gisteravond kreeg de politie signalen van een illegaal feest, maar het was nog onduidelijk waar dat zou zijn. Door het volgen van verkeersstromen konden agenten de locatie achterhalen.

Verplaatsen

Agenten kwamen rond 23.30 uur aan bij het Kopje van Kanada. De feestgangers waren niet van plan de muziek uit te zetten of weg te gaan, schrijft Omroep Zeeland. Toch lukte het agenten na ruim twee uur om het terrein leeg te krijgen.

Maar het feestgedruis verplaatste zich vervolgens naar een andere locatie. Aan het strand aan de Philipsdam, 70 kilometer verderop, wilden veel mensen doorgaan. Tientallen auto's, waarvan een aantal met Franse en Belgische kentekens, verplaatsten zich naar de nieuwe locatie, waar een podium werd opgebouwd.

Aggregaat

Dat ging lastig, want er was geen stroom of muziek. Agenten hadden het aggregaat dat daarvoor moest zorgen ingenomen toen ze vermoedden dat het feest op een andere plek zou doorgaan. Maar ook al was er geen muziek, weer weigerden bezoekers te vertrekken.

Uiteindelijk hebben agenten rond 04.00 uur het terrein ontruimd met behulp van politiehonden. Volgens de politie verliep dat rustig. Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel namen en nummerborden genoteerd en doet nu verder onderzoek naar het illegale feest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl