NOS NieuwsAangepast

'Per ongeluk' seks met minderjarige

Daar ga je deze zomer, als gewone knappe jongen. Op weg naar een zonnige vakantie in bijvoorbeeld Brazilië. In de plaatselijke disco begint een knap meisje met je te flirten en de vonk springt over. Niks mis mee. Totdat later die nacht op je hotelkamer blijkt dat deze meid hele andere bedoelingen heeft. Ze wil seks in ruil voor geld, een week onderdak of eten. Het zou je zomaar kunnen overkomen, waarschuwt Girls Rights Watch.

De lobbygroep - onderdeel van kinderrechtenorganisatie Plan Nederland - spreekt van een relatief nieuw fenomeen. Want die knappe meid uit de disco blijkt in werkelijkheid een prostituee, die vaak ook nog eens minderjarig is.

Onwetend

Volgens Plan Nederland zijn er duizenden meisjes werkzaam in de prostitutie op vakantiebestemmingen, zoals Brazilië. Veel meiden worden daar vanaf hun dertiende gedwongen om als prostituee te werken.

Ze richten zich vooral op onwetende toeristen, en het probleem lijkt steeds groter te worden. Zeker omdat het niet massaal bekend is, zegt Plan Nederland. Ze denken dat duizenden Nederlandse vakantiegangers op deze manier door meisjes worden benaderd. Slachtoffers wordt gevraagd om dit te melden bij Meld Kindersekstoerisme.

Roze koffer

Girls Rights Watch voerde afgelopen weekend actie op Schiphol om het probleem onder de aandacht te brengen. Een groep jonge meiden stond met een knalroze koffers in de vertrekhal om de mannen te waarschuwen, onder het motto: "Duik niet ontwetend de koffer in!" Ook loopt er een actie via Facebook.

Door: Lody

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl