Het Hoofddorpplein in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Man van 23 doodgestoken in Amsterdam-Zuid, verdachte aangehouden

Bij een steekpartij in Amsterdam-Zuid is een man om het leven gekomen. Kort na het incident is een verdachte aangehouden, meldt de politie.

De steekpartij vond rond 02.00 uur plaats op het Hoofddorpplein. Meerdere hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer is een Amsterdammer van 23 jaar. Hij was met een aantal anderen op het plein. De verdachte is een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Plassen

Een vriend die ooggetuige zegt tegen Het Parool dat het slachtoffer werd aangevallen door een man die in een portiek onder een zeil lag te slapen. Dat gebeurde volgens hem toen de 23-jarige man tegen een boom wilde plassen.

Buurtbewoners vermoeden dat het slachtoffer probeerde om over de dakloze man te plassen. De vriend ontkent dat er sprake was van opzet.

"We kennen deze verhalen ook en zijn ze aan het onderzoeken", reageert een woordvoerder van de Amsterdamse politie. "Het is nu nog te vroeg om er op in te gaan."

Chauffeur uitgestapt

De politie bekijkt onder meer camerabeelden uit de omgeving om meer duidelijkheid te krijgen over het incident. Uit de beelden blijkt dat er vlak na de steekpartij een taxi langsreed. De chauffeur is kort uitgestapt om te kijken.

De politie roept de chauffeur op om zich als getuige te melden. "Hij heeft het incident mogelijk zien gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl