De politie deed een oproep aan getuigen om zich te melden
NOS Nieuws

Duitse politie pakt vier mannen op voor dodelijk geweld in Den Haag

In Duitsland zijn vier mannen aangehouden voor de dodelijke mishandeling van een 23-jarige man in het centrum van Den Haag. De man kreeg in de uitgaansnacht van 20 op 21 juli ruzie met vier mannen, wat uitmondde in het dodelijke geweld.

De vier verdachten zijn aangehouden in de omgeving van Wuppertal op verzoek van de Nederlandse politie. Het gaat om een man van 19 jaar, een man van 21 jaar en twee mannen van 23 jaar oud. Het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om overlevering van het viertal.

Na de dood van de man startte de politie een groot onderzoek. Er werd onder meer een sms gestuurd naar mensen die in die nacht in de buurt waren van Het Plein in Den Haag, waar de mishandeling plaatsvond.

Bewoner asielzoekerscentrum

In eerste instantie meldde de politie dat er werd gezocht naar acht mannen die betrokken waren bij de mishandeling. Later zei de politie dat het ging om vier personen. Van hen was duidelijk geworden dat zij het geweld zouden hebben gepleegd. De rol van de andere mannen wordt nog onderzocht.

Het slachtoffer, een man uit Somalië, woonde in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard. Hij is in die plaats begraven.

Beeldmateriaal

Ondanks de aanhouding van de vier verdachten, zoekt de politie nog steeds naar beeldmateriaal van de gebeurtenis. Omstanders hebben aan de politie laten weten dat de mishandeling gefilmd is, maar die beelden zijn nog niet in het bezit van de politie.

"Wellicht voelden omstanders zich eerder niet veilig om beelden met de politie te delen", schrijft de politie daarover. "Daarom doen we opnieuw een dringende oproep, nu de verdachten niet uit Den Haag komen en ook vastzitten, om beeldmateriaal met ons te delen of vrienden aan te sporen dit te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl