Martina Wegman eerder deze Spelen
NOS Sport

Kanovaarsters Wegman en Teunissen door naar tweede ronde kajak cross

Kanovaarsters Martina Wegman en Lena Teunissen zijn op de Olympische Spelen doorgedrongen tot de tweede ronde in de kajak cross (K1).

In elke serie komen drie kanovaarsters in actie. Zij moeten een parcours afleggen, komen acht hindernissen tegen en moeten ook een koprol (eskimorol) doen. De nummers een en twee bereiken de volgende ronde.

Wegman streed in haar serie lange tijd met de Brazilaanse Ana Satila om de tweede plaats achter de ongenaakbare Britse Kimberley Woods. Wegman besliste dat gevecht in haar voordeel bij een van de laatste poortjes.

Na een mislukte race werd Teunissen derde, maar omdat de Japanse Aki Yazawa een poortje had gemist en gediskwalificeerd werd, ging ze alsnog door.

De tweede ronde van het kajak cross staat zondag op het programma. Maandag vinden de kwartfinales, halve finales en de finale plaats.

Otten klaar

Joris Otten is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finale. De Helmonder eindigde in de voorronde als derde en laatste in zijn serie en alleen de beste twee gingen door naar de achtste finales van zondag.

Otten kreeg nog een herkansing, maar ook in die race wist hij niet in de top twee te finishen. De 26-jarige Otten eindigde eerder dit toernooi als 29ste in de C1-klasse.

  • NOS
    Kanovaren uitgelegd
  • NOS
    Kanovaren uitgelegd
  • NOS
    Kanovaren uitgelegd
  • NOS
    Kanovaren uitgelegd
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl