Brand in zorginstelling in Arnemuiden
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Dode en gewonden bij brand in woning van zorginstelling Arnemuiden

Bij een uitslaande brand in een woning van een zorginstelling in het Zeeuwse Arnemuiden is vannacht een 52-jarige vrouw om het leven gekomen.

In de instelling waren vannacht negen mensen aanwezig: acht bewoners en een medewerker die nachtdienst had. Een bewoonster overleed door de brand, drie mensen raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. Vijf mensen konden ter plekke worden nagekeken door ambulancemedewerkers. Zij werden opgevangen in de buurt.

De brandweer rukte tegen 03.45 uur uit voor de brand aan het Bultengat in Arnemuiden. De brand woedde volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio in de garage van een twee-onder-een-kapwoning waarin de cliënten van de zorginstelling wonen, en veroorzaakte korte tijd veel rook. Rond 04.30 uur meldde de brandweer dat het vuur was gedoofd.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een storing in een koelkast. Dat laat de politie weten na onderzoek. "Er is in ieder geval geen sprake van een misdrijf", aldus de politie.

Bewoner van zorginstelling in Arnemuiden omgekomen bij brand

De buurt is geschrokken door de brand. "Het grijpt wel in hier in de buurt, ja", zegt buurman Jo Kodde tegen Omroep Zeeland. "Ik zag veel rook. En hier ook vlammen in het zijgebouw", zegt hij terwijl hij naar de zwartgeblakerde garage van de woning kijkt.

Burgemeester Marcel Fränzel van Middelburg laat in een korte verklaring weten mee te leven. "Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer, de cliënten die gewond zijn geraakt en alle overige betrokken." De gemeente houdt maandagavond een bijeenkomst voor bewoners van Arnemuiden.

Advertentie via Ster.nl