Brokstukken op de A58
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Piloot omgekomen bij crash op A58 met toestel van vliegschool

Op de A58 bij de afslag St. Willebrord is een vliegtuig van een vliegschool uit Breda neergestort. De piloot van het vliegtuig is omgekomen bij de crash. Naast de piloot waren er geen andere mensen aan boord.

Het toestel stortte neer op de weghelft vanuit Breda richting Roosendaal. De omgekomen piloot was het enige slachtoffer.

Beelden van de rookpluim en de brokstukken op de weg:

Vliegtuigje neergestort op snelweg A58, piloot overleden

Enkele uren na het ongeluk bevestigde Vliegschool Breda Aviation dat een van hun toestellen was gecrasht. Het bedrijf deelde verder geen details over het ongeluk of het toestel. Volgens de eerste bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat het om een eenmotorig vliegtuigje dat was vertrokken vanaf Breda International Airport.

"De verslagenheid is groot", zegt de vliegschool in een reactie op de eigen website. "Het verdriet en het ongeloof is niet te beschrijven. Onze gedachten gaan uit naar de echtgenote, familie en nabestaanden." Het bedrijf blijft de komende dagen gesloten en zegt niet bereikbaar te zijn voor verder commentaar.

Na de crash zijn er geen voertuigen op het wrak gebotst. De snelweg richting Roosendaal is afgesloten tussen Etten-Leur en Rucphen, meldt de ANWB. Naar verwachting blijft de weg nog de hele avond dicht. Van Bergen op Zoom richting Breda is de weg inmiddels weer open.

De locatie van de vliegtuigcrash op de A58.

Omroep Brabant sprak met mensen die het vliegtuigje zagen neerstorten. "Ik zag iets een draai maken en naar beneden gaan", zegt ooggetuige Walter. "Het lijkt wel een klein vliegtuig, dacht ik nog. Toen het was gevallen, zag ik plotseling een vuurbal en daarna rook."

John Koks uit Etten-Leur zag het vliegtuig achter hem neerstorten, toen hij de afslag St. Willebrord nam. "Ik dacht: dat gaat niet goed. Hij vloog 150 meter van me af, recht met zijn neus naar beneden", aldus Koks. "Achter me zag ik dat dat vliegtuig recht op het asfalt klapte. Het was één grote zwarte vuurbal. Ik sta nog te shaken."

De gemeente Rucphen laat weten met groot verdriet te hebben gehoord over de dodelijke vliegtuigcrash. "Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar de familie, vrienden en dierbaren van het slachtoffer", zegt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

Advertentie via Ster.nl