NOS Sport

Boksster Heijnen wint bij olympisch debuut op punten van Noord-Koreaanse Won

Heijnen wint haar debuutwedstrijd op de Spelen tegen Won

Chelsey Heijnen is haar eerste Olympische Spelen goed begonnen in de klasse tot 60 kilogram. Tegen Noord-Koreaanse Ungyong Won wist ze op punten te winnen en plaatste ze zich voor de kwartfinales.

"Ik was best wel relaxed" zei ze Heijnen na afloop, "nu ben ik hier dus ik kan maar beter mijn best doen." De 25-jarige Heijnen begon voorzichtig, maar kwam aan het einde van ronde één een aantal keren goed door de verdediging van de Koreaanse. Ze won die ronde op punten.

'Best wel relaxte' Heijnen wist niks over Noord-Koreaanse tegenstander

De olympisch debutante kreeg ook in ronde twee meer punten dan de Koreaanse, al waren de verschillen niet groot.

Won deelt uit

In de derde ronde ging Won er vol voor en raakte ze Heijnen een aantal keren flink. Maar de boksster uit Roosendaal werd uiteindelijk wel tot winnaar uitgeroepen. Ze kreeg van vier van de vijf juryleden meer punten dan de 23-jarige Won: 4-1.

Heijnen verklaarde na afloop dat ze in die derde ronde al bezig was maar haar kwartfinale. "De volgende wedstrijd is heel belangrijk, want die is voor een plak." Omdat allebei de verliezend halvefinalisten in het boksen een bronzen medaille krijgen, volstaat een zege in de kwartfinale voor eremetaal.

'Het beest'

Die belangrijke wedstrijd staat woensdag op het programma, ze komt dan uit tegen de ervaren Beatriz Ferreira. De Braziliaanse won bij de Spelen in Tokio nog zilver en heeft als bijnaam 'Het beest'.

Heijnen is de enige Nederlandse bokser die zich heeft gekwalificeerd voor de Spelen in Parijs.

Heijnen wordt tot winnaar uitgeroepen
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl