In Toulouse kan het vandaag 40 graden worden
NOS Nieuws

Hittewaarschuwing voor zuiden van Frankrijk uitgebreid

Vakantiegangers in het midden en zuiden van Frankrijk moeten vandaag rekening houden met extreme hitte. Er is sprake van de eerste hittegolf van het jaar. Het kan op sommige plekken warmer dan 40 graden worden.

In 13 departementen gold gisteren al een waarschuwing om "zeer waakzaam" te zijn. Meteorologen van Météo France breiden die waarschuwing vanaf vandaag uit naar nog eens 26 departementen.

Grof gezegd heeft de zuidelijke helft van Frankrijk te kampen met de extreme hitte. Met name rond plaatsen als Toulouse en Montpellier wordt het erg warm. Daar kan het ook 's nachts nog 30 graden zijn, meldt Le Monde.

De sporters en supporters op de Olympische Spelen moeten vanaf dinsdag rekening houden met hitte, in Parijs kan het dan ongeveer 35 graden worden. Tijdens de openingsceremonie van afgelopen vrijdag regende het nog nagenoeg onophoudelijk.

Minister Béchu voor Ecologische Transitie roept mensen op een beetje op elkaar te letten. Ook zegt hij dat fans van de Spelen waterflesjes mee mogen nemen; er staan kraantjes waar bezoekers hun flesjes kunnen vullen.

De hittegolf duurt waarschijnlijk nog tot en met woensdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl