Elijah Winnington en Kim Woo-min
NOS SportAangepast

Australische zwemcoach mogelijk weggestuurd van Spelen na aanmoedigen Koreaan

Het olympisch avontuur van de Australische zwemcoach Michael Palfrey is misschien van heel korte duur. Hij wordt mogelijk door de zwembond naar huis gestuurd omdat hij een Zuid-Koreaan aanmoedigde in een interview.

Palfrey gaf bij de Zuid-Koreaanse media aan dat hij hoopte dat de Zuid-Koreaanse Kim Woo-min de 400 meter vrije slag goud zou winnen, in plaats van de Australiërs Sam Short en Elijah Winnington. De drie zwemmers, allemaal voormalig wereldkampioen, nemen het zaterdag tegen elkaar op in La Defense Arena.

Palfrey begeleidde Kim

Dat Palfrey de Koreaanse zwemmer een warm hart toedraagt is niet zo verwonderlijk, want de coach begeleidde hem in aanloop naar de Spelen. Maar volgens de Australische zwemhoofdcoach Rohan Taylor is Palfrey veel te ver gegaan. "Ik ben zeer teleurgesteld, extreem teleurgesteld. Het is onacceptabel dat een coach in ons team een andere atleet prevaleert boven onze atleten."

Volgens de krant The Sydney Morning Herald droeg Palfrey de kleuren van het Australische team toen hij werd geïnterviewd door Zuid-Koreaanse journalisten. Hij riep ook 'go Korea'.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl