De vermiste Marjan Roozendaal (73)
NOS NieuwsAangepast

Marjan (73) uit Amsterdam al dagen vermist vanaf Franse camping

Vanuit Nederland is een groep vrijwilligers met speurhonden onderweg naar Zuid-Frankrijk om te zoeken naar een vermiste Nederlandse vrouw. Marjan Roozendaal (73) uit Amsterdam vertrok zondag van camping Parc Le Duc in Vacquières en is sindsdien nog altijd spoorloos.

De vrouw was daar met een vriendin die er een huisje heeft, zegt dochter Brenda Mol. "Afgelopen zondag zou ze naar het zwembad gaan en is ze, ik denk een beetje in gedachten, door de slagbomen gelopen." Ze zegt dat op beveiligingsbeelden is te zien dat ze om zich heen kijkt en rechtdoor de camping afloopt.

Marjan zat volgens haar dochter in een beginstadium van alzheimer. "Ik heb inmiddels begrepen dat mensen met alzheimer rechtdoor lopen. Maar ze was nog niet zo ver, dus we schrokken erg."

Zoekactie

De Franse politie begon die dag een zoekactie met helikopters en speurhonden, maar zonder resultaat. "Ze hadden wel twee geursporen gevonden, maar die stopten op een gegeven moment." Op maandag en dinsdag was er ook een grootschalige zoekactie met vrijwilligers en politie.

Een Frans team op zoek naar de vermiste vrouw

"Vandaag was een beetje een stille dag, ze weten niet meer waar ze moeten zoeken", zegt dochter Brenda. "Maar wat wel hoopvol is, is dat er reddingshonden onderweg zijn."

De Nederlandse reddingshonden komen van Stichting Reddingshonden. Morgen gaan zij met zo'n 20 vrijwilligers opnieuw zoeken in de omgeving. "Zij hebben een beetje een andere zoekmethode dan de Franse brigade", zegt Brenda Mol. "Met drie honden tegelijk in plaats van een. Dan is de kans minder groot dat ze een spoor missen."

Onduidelijkheid blijft

Omdat de zoekacties nog niets hebben opgeleverd is er nog weinig duidelijkheid over wat er met Roozendaal is gebeurd en waar zij nu is.

"Er is ook altijd nog het scenario dat ze in een auto is gestapt", zegt haar dochter. "Ik weet dat mijn moeder altijd het gebied van de camping waar ze zat Montpellier noemde, terwijl dat veertig minuten rijden is van het Parc Le Duc. Misschien dat iemand haar daarnaartoe heeft gebracht. Ik heb ook nog hoop dat dat een scenario zou kunnen zijn, maar er is nog geen bericht uit die stad gekomen."

Marjan is volgens haar dochter een tengere, blonde vrouw. "Een hele zachtaardige, lieve vrouw. Maar ik kan me voorstellen dat als ze gevonden wordt, ze best verwilderd en in de war kan zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl