Schapen op de A50 bij Valburg
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

A50 uren dicht door tientallen schapen, automobilisten schieten te hulp

De A50 ter hoogte van Valburg is gisteravond enkele uren dichtgegaan, omdat er tientallen schapen op de weg liepen. Waar de dieren vandaan kwamen, was aanvankelijk onduidelijk.

Weggebruikers die de schapen zagen lopen, sloegen rond 22.30 uur alarm. Twee rijstroken werden direct afgesloten voor het verkeer, zodat ongelukken konden worden voorkomen.

Automobilisten wisten de dieren te vangen en sloten de kudde in:

Tientallen schapen blokkeren de snelweg

De politie was naar de A50 gekomen om de schapen in te sluiten, maar eenmaal daar bleek dat automobilisten dat al hadden gedaan. Agenten en medewerkers van Rijkswaterstaat namen het over en wisten de dieren bij elkaar te houden, meldt Omroep Gelderland.

De schapen bleken van een strook grond met zonnepanelen in de buurt van de snelweg te komen. De beheerder van het zonnepark zegt tegen de regionale omroep te onderzoeken hoe de schapen konden ontsnappen. "Wij nemen dit serieus, want het had ook helemaal mis kunnen gaan op de A50", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De dieren zijn afgevoerd met een veewagen en volgens een 112-verslaggever tijdelijk elders ondergebracht. De A50 kon pas na uren weer volledig worden vrijgegeven.

Advertentie via Ster.nl