De vlammen sloegen uit het dak van het pand in Spijkenisse
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in Spijkenisse, binnenspeeltuinen blijven gespaard

In Spijkenisse heeft gisteravond een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand greep snel om zich heen en de vlammen sloegen uit het dak. De rookwolken waren in de wijde omgeving van Spijkenisse te zien.

De brand brak rond 22.30 uur uit. Even na middernacht kon de brandweer het sein brand meester geven. Er vielen geen gewonden.

In het pand zitten volgens Rijnmond onder meer squashbanen. Ook zijn de binnenspeeltuinen Jump XL en Monkey Town er gevestigd, maar wel aan de andere kant van het pand. Ze hebben naar eigen zeggen geen schade opgelopen en zijn dinsdag gewoon open.

Drones

Bluswerkzaamheden van de brandweer werden bemoeilijkt door een zeer brandbaar isolatiemateriaal dat zich in het pand bevindt. Het was daardoor te gevaarlijk voor de brandweer om de brand van binnenuit te blussen.

Met drones werd in beeld gebracht waar zich nog zogenoemde 'hotspots' bevonden. Ook zaagde de brandweer gaten in het dak om op die manier de brand te bestrijden.

Vermoedelijk is een buitenbrand in een van de afvalcontainers bij het gebouw overgeslagen naar het pand. De gevel van het gebouw is flink beschadigd. Hoe groot de schade binnen is, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl